Piatra Alba Fundata

romaniaunited-kingdomgreat-britain

Bine ați venit la FUNDATA

Localitatea situată la cea mai mare altitudine din România (1360 metri), unde cerul se întâlnește cu pământul într-un spațiu de poveste și unde doar zilele cu ceață ascund frumusețea răpitoare a peisajelor.

1170x270

POZIȚIE ȘI AMPLASAMENT

Fundata este situată la mijlocul distanței culoarului Rucăr – Bran pe Drumul Național DN73, lângă granița dintre județele Argeș și Brașov. Când ajungeți în Fundata dinspre Rucăr/Dragoslavele sau dinspre Bran/Moeciu, depinde din ce parte veniți, veți vedea indicatorul “Fundățica”. Ieșiți din șoseaua naționala în dreptul acestui indicator și urmați drumul asfaltat circa 2,5 km (Str. Principala 210B). Parcați imediat în stânga, în parcarea Pensiunii Piatra Albă.

CAZARE

Pensiunea Piatra Albă are capacitate maximă pentru 26 persoane cazate în 10 camere (double room / suite room) și este alcătuită din două corpuri de clădire: Corp Principal și Guest House. Aveți acces gratuit la toate facilitățile oferite de pensiunea noastră: sală de mese / living room, sală de petrecere / club, terasa din curte, foișor cu masă de ping pong, foișor cu grătar, parcare.

Corpul Principal:
Camerele sunt prevăzute cu baie proprie, TV LCD, receiver satelit, internet gratuit, pat matrimonial sau paturi twin, încălzire centrală. Dispunere: 6 double room (etaj 1, mansardă) + 1 suite room (parter).

Guest House:
Camerele sunt prevăzute cu baie proprie, TV LCD, receiver satelit, DVD player, internet gratuit, pat matrimonial și canapea extensibilă / pat 1 persoană, încălzire centrală. Dispunere: 3 suite room (parter, mansardă).

GERARD BUTLER – OASPETE DE ONOARE

EVENIMENTE

Pachet Team Building
Pensiunea Piatra Albă este alegerea cea mai potrivită pentru organizarea de evenimente corporate, având în vedere condițiile excelente de cazare și masă, facilitățile puse la dispoziție pentru activități indoor (sală conferință, flipchart, LCD 52”) completate de un cadru natural ideal pentru activități outdoor.

Pachetul Team Building include cazare două nopți și 5 mese / persoană (Ziua 1 – cină, Ziua 2 – mic dejun, prânz, cină, Ziua 3 – mic dejun) și are la bază Meniul Zilei.

Meniul poate varia în funcție de preferințele turiștilor, mesele fiind servite în sistem Bufet Suedez. Toate preparatele sunt garantat proaspete, gustoase și servite pe săturate.

Meniul Zilei

Ziua 1

Se ciocnește câte o ceașcă cu țuiculiță de bun sosit și se degustă dintr-un platou țărănesc de întâmpinare câteva bunătăți specifice zonei.

Cină (20:00)

Șnitel din piept de pui în maia de lapte (specialitatea casei)
Coastă de porc la cuptor cu varză călită
Cartofi germani cu ceapă, kaiser și chimen (specialitatea casei)
Salată de varză cu mărar și castraveți/salată de murături asortate
Placintă de casă cu mere, stafide și scorțișoară, înghețată de vanilie și frunze de mentă

Ziua 2

Mic Dejun (9:00 – 10:30)

Cafea, ceai, apă plată cu lămâie, suc de portocale, lapte proaspăt, cereale, omletă cu brânză și mușchi file, ouă ochiuri, cremwurști fierți sau cârnați prăjiți, mușchi file de porc, file de pui, salam, pate de ficat, brânză, caș local afumat, roșii, castraveți, ardei gras, unt, gem natural făcut în casă, pâine țărănească, toast.

Prânz (13:00 – 14:30)

Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă cu smântână și ardei iuți
Pulpă de porc la tavă cu sos de vin și ciuperci, piure de cartofi și salată de murături
Ciocănele de pui pe pat de cartofi cu usturoi
Salată iceberg cu ceapă, roșii, ardei castraveți și oțet
Platouri cu gogoși calde cu zahăr vanilat

Cină (18:00 – 20:00)

Vă invităm la grătar unde puteți servi o țuică / palincă din partea casei.
Boiourdy din brânză de oaie, ardei roșu, roșii, ulei măsline, peperoncini și oregano la cuptor servit pe pâine toast frecate cu usturoi, ulei măsline și oregano
Mix Grill la jar: mititei, cârnăciori iuți, ceafă, cotlet de porc, piept de porc cu verdețuri, pulpe superioare de pui
Cartofi prăjiți cu cașcaval ras, parmezan și rozmarin
Salată asortată de murături
Clătite cu ciocolată și înghețată de vanilie

Ziua 3

Mic Dejun (9:00 – 10:30)

Cafea, ceai, apă plată cu lămâie, suc de portocale, lapte proaspăt, cereale, omletă cu brânză și mușchi file, ouă ochiuri, cremwurști fierți sau cârnați prăjiți, mușchi file de porc, file de pui, salam, pate de ficat, brânză, caș local afumat, roșii, castraveți, ardei gras, unt, gem natural făcut în casă, pâine țărănească, toast.

Tarife Pachet Team Building

5.150 lei – calculat pentru 10 pers x 2 nopți (double room / suite room ocupare single)

7.200 lei – calculat pentru 20 pers x 2 nopți (double room / suite room)

Pentru informații suplimentare și rezervări aveți următoarele date de contact:

Mihail Rotaru
office@ammabusinesstransfer.com
+40 722 331 595

Rezervarea se consideră încheiată numai după achitarea unui avans de 30% din suma totală. Restul de plată se va achita la plecare, numerar sau plată cu cardul (POS). Avansul achitat este nereturnabil și nereportabil. Vă rugăm să nu plătiți avansul fără a avea confirmarea noastră (valabilă 24 de ore).

Informații importante:
1. Puteţi aduce și consuma băuturile Dvs, pentru care veți plăti 5 lei / zi / pers (Taxă pe Dop).
2. În sala de club se pot organiza gratuit party-uri private. În intervalul orar 00:30-06:00 sala de club se închiriază pentru o sumă modică.
3. Nu este permis accesul cu animale de companie
4. Fumatul în camere este strict interzis.
5. Nu este permis accesul turiștilor în bucătărie sau cu mâncare din afara pensiunii.

ACTIVITĂȚI DIVERSE

Tree Adventure Park – Fundățica (5 km) (4WD)

Dacă ești în căutarea aventurii, ei bine, căutarea a luat sfârșit! Tree Adventure Park este singurul parc de aventură din Fundățica ce cuprinde – tir cu arcul, panou escaladă, 21 de jocuri prin copaci și 9 tiroliene (cea mai lungă măsoara 220 m, fiind cea mai lungă tiroliană de pe culoarul Rucăr – Bran). (Tree Adventure Park)

Valea Cheii – Podu Dâmboviței (13 km) (4WD)

Satul turistic Podu Dâmboviței își trage numele de la podul de piatră care unește malurile Dâmboviței, construit în 1711 la ordinul lui Constantin Brâncoveanu. O șosea locală leagă Podu Dâmboviței de Dâmbovicioara, de unde veți străbate spectaculoasele Chei ale Dâmbovicioarei, cu prăpastii, turnuri și amenințători pereți de stâncă de 100-150 metri, săpate în pereții calcaroși. (Călător prin țara mea)

Castelul Bran (19 km)

Castelul Bran a fost inițial o cetățuie de lemn, ridicată de unul din Cavalerii Teutoni aduși de Regele Andrei al II lea al Ungariei în Țara Bârsei, în secolul al XII lea. Pe locul acesteia, sașii au construit în 1377 o cetate de piatră, care avea rolul de apărare a importantului drum comercial care lega Transilvania (Brașov) de Țara Românească (Câmpulung Muscel) prin culoarul Rucăr-Bran. (Călător prin țara mea)

Peștera / Cheile Dâmbovicioarei (20 km)

Cheile Dâmbovicioarei au o lungime de chei propriu zise de 2 km, fiind situate în arealul montan calcaros al munților Piatra Craiului pe traseul Rucăr-Bran. Dâmbovicioara, care izvorăște pe versantul sudic al Vârfului La Om (2230) m din munții Piatra Craiului, este unul dintre afluenții Dâmboviței. În amonte de chei se află la confluența cu Valea Muierii un izvor numit La Gâlgoaie de unde apa curge cu o viteză torențială în Dâmbovicioara, urmat de o cheie îngustă, aprope inaccesibilă presărată cu cascade. Cheile Dâmbovicioarei au un aspect impunător și fac parte dintr-o serie de cel puțin 20 de chei situate în bazinul hidrografic al Dâmboviței. (Wikipedia)

Peștera Liliecilor – Sat Peștera (21 km)

Peștera Liliecilor, monument al naturii, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei ‘rezervație naturală de tip speologic’ și se înscrie în zona specială de protecție a Parcului Piatra Craiului. Existența acestei peșteri, cunoscută și sub numele de Peștera Mare sau Peștera Badichii, este semnalată în documente cu multe secole în urmă, primele săpături arheologice datând din anii 1957-1958. Grota este populată de colonii de lilieci, care au fost de-a lungul timpului cercetate din punct de vedere biospeologic de către cercetătorii Institului de Speologie București. (Wikipedia)

Rezervația de urși Libearty – Zărnești (26 km)

Înființată în 2005, Rezervația Libearty Zărnești cu o suprafață de 69 Ha este prima rezervație naturală pentru urșii captivi din România. Existența rezervației a fost posibilă prin parteneriatul Primăriei Zărnești (care a concesionat terenul) cu Asociația Milioane De Prieteni din Brașov și WSPA. Sanctuarul Libearty a fost creat în memoria ursoaicei Maya și este astăzi căminul a 82 urși bruni europeni și a unui urs negru Asiatic, toți urșii fiind salvați de la o viață crudă și abuzivă de captivitate. (Zarnesti.Net)

Cetatea Râșnov (30 km)

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul secolului al XIII-lea. În anul 1427 împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat cetatea Râșnov, pe care a trecut-o în administrarea comunității locale, căreia i-a acordat rangul de târg. (Turist în România)

Biserica Neagră – Brașov (46 km)

Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric al Brașovului, cea mai mare biserică gotică din Transilvania și, după spusele unor istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena și Istanbul. Construcția acestei biserici în stil gotic a început în jurul anului 1380 și inițial a fost numită Biserica Sfânta Maria. În 1421, mare parte din construcție a fost distrusă în urma invaziei turcești, motiv pentru care abia în 1477 s-au finalizat lucrările. (Turist în România)

Cetatea / Biserica Fortificată Prejmer (63 km)

Biserica fortificată din Prejmer a fost construită în secolul XIII, pe baza unei vechi bazilici romane. Este cea mai bine păstrată și cea mai puternică biserică-cetate medievală din Estul Europei. Cetatea, clădită în formă de cerc, avea ziduri groase de 3-4 metri și înalte de 12 metri, bastioane, porți de fier și poduri care se ridicau. (Turist în România)

GALERIE FOTO

Pentru informații suplimentare și rezervări aveți următoarele date de contact:

Mihail Rotaru
office[at]ammabusinesstransfer.com
+40 722 331 595

Back to top
Translate »